Новости

11 лютого 2020 року в Укравтодорі відбулась стратегічна зустріч присвячена дорогам України. Її мета - узгодження єдиної лінії взаємодії між державними органами, бізнесом і громадськістю у напрямку розбудови дорожньої інфраструктури в Україні.
Очікувана вартість закупівель відповідає 1/3 від усіх коштів на ремонти та будівництво доріг з Державного дорожнього фонду, що відповідає базовому плану Укравтодору на 2020 рік.
Укравтодор підписав проєкт Галузевої Угоди на 2020-2022 роки. У порівнянні з попередньою Галузевою Угодою на 2017–2019 роки удосконалено низку суттєвих положень.
Під час звіту були презентовані основні результати діяльності Укравтодору за 2019 рік: ремонтно-будівельні роботи на дорогах державного значення, дрібний ремонт та експлуатаційне утримання доріг, співпраця з міжнародними фінансовими інституціями.
Дорога Дніпро - Решетилівка, фактично, стане першим справжнім українським хайвеєм. Це перше будівництво нової дороги такого рівня за всі часи Незалежності України.
Мета Штабу: покращення логістики доставки вантажів, зниження вартості доставки та забезпечення партнерської взаємодії.
Проєкт передбачає з’єднання обласних центрів Заходу України між собою та з існуючими транспортними коридорами швидкісними дорогами з дозволеною швидкістю руху 110-130 км/год.
Сьогодні, 1 квітня 2020 року Кабмін ухвалив постанову, що визначає умови надання кредитів Укравтодору під державні гарантії.
На території Полтавщини активно триває реалізація державного інвестиційного проєкту з розвитку автошляху Київ - Дніпро.
У 2020 році на дорогах Чернігівської області планується встановити 18 демпферних систем.
У 2020 році буде відновлено 33,5 км дороги Н-08 Бориспіль - Дніпро - Запоріжжя - Маріуполь.
28 квітня у прес-центрі Кабінету міністрів України відбулася онлайн-конференція присвячена Методології закупівель Укравтодору.
30 квітня 2020 року розпочалися роботи з поточного середнього ремонту дороги М-18 на ділянці, в Василівському районі (с. Зелений Гай) Запорізької області.
За амбітним планом Укравтодору в Закарпатській області буде відремонтовано та побудовано 370 км доріг державного значення на суму 6,8 млрд грн.
Вчора, 20 травня 2020 року у с.Олексіївка Нікопольського району Дніпропетровської області відбулося руйнування секції мосту під час руху по ньому вантажного автомобіля.
За амбітним планом Укравтодору в області буде відремонтовано та побудовано 242,8 км доріг державного значення.
На початку червня Укравтодор ініціював обговорення законопроєктів №3544 та №3545, які впроваджують систему стягнення плати з іноземних перевізників.
Цього року в 15 областях Укравтодор планує встановити 23 майданчики WiM. Вже оголошено 19 тендерних процедур.
У селі Климентове Сумської області завершена реконструкція та випробування витривалості мостового переходу на дорозі Н-12 Суми - Полтава.
Ця дорога стане вітриною вільної України і значно покращить сполучення в Луганській області.
Сьогодні, 25 серпня, Верховна Рада України ратифікувала законопроекти №0055/0056, подані Президентом України «Про ратифікацію Фінансових угод (Проекти «Транспортний зв'язок в Україні – Фаза I» та «Європейські дороги України ІІІ (Проєкт «Розвиток трансєвропейської транспортної мережі»).
Голова Укравтодору Олександр Кубраков разом із Президентом України Володимиром Зеленським відвідали об’єкти Великого будівництва у Полтавській області.