На Полтавщині відремонтовано та побудовано 46% доріг від плану Укравтодору на 2020 рік

Голова Укравтодору Олександр Кубраков разом із Президентом України Володимиром Зеленським відвідали об’єкти Великого будівництва у Полтавській області.

На Полтавщині влаштовано 108,7 км верхнього шару дорожнього покриття, це 46% від плану. Роботи ведуться на всіх запланованих 235 км, максимум відновлених кілометрів планується влаштувати за вересень-жовтень.

Голова Укравтодору Олександр Кубраков розповідає про ключові об’єкти Великого будівництва на Полтавщині - дорогу М-03 та нову трасу Н-31:

«Уже в цьому році отримаємо ідеальне дорожнє покриття на всьому маршруті від Києва до Харкова. У трьох областях у рамках «Великого будівництва» відновлюємо 302 км дороги М-03. Ще 69 км – плануємо на 2021, у тому числі туди закладаємо такі важливі проєкти як друга черга Обходу Полтави (Першу чергу відкрили у липні, нове будівництво) та розширення дороги у Харківській області.

Інспектували дорогу разом із Президентом Володимиром Зеленським на ділянці М-03, яка безпосередньо проходить через Полтаву. Поки добудуємо обхід – дуже важливо оновити цю дорогу, адже ми відновлюємо не «клаптики» та «ділянки», а цілі маршрути. Завдяки злагодженій роботі усіх гілок влади та підтримці Народних депутатів України маємо субвенцію на 95 млн, яка була точково спрямована на ремонт цієї ділянки. Ще в травні їхав тут по дуже поганій дорозі – зараз маємо зразковий об’єкт».

В межах Полтавської області в 2020 році буде побудовано 80 км нової бетонної дороги, яка зв’яже Дніпро та Київ. Проєкт включає спорудження чотирьох мостів, 8 шляхопроводів, 12 пішоходних переходів. Зараз роботи виконані на 45%, у верхньому шарі влаштовано 33 км бетонного покриття.

Найбільший прогрес – на будівництві обходу с.Красне та обході м.Кобеляки – це 80% та 85% відповідно.

За матеріалами Укравтодор