Укравтодор відкрив міст через Ворсклу на дорозі Н-12 у Сумській області

У селі Климентове Сумської області завершена реконструкція та випробування витривалості мостового переходу на дорозі Н-12 Суми - Полтава.

«Міст сполучає Сумську, Полтавську та Харківську області, та є одним з об’єктів, що дійсно «зшивають країну».

Реконструкція мостового переходу була розпочата у 2017 році - за два роки профінансована на 30%. За каденцію Володимира Зеленського фінансування робіт склало 70%, що дозволило завершити роботи у повному обсязі в 2020 році» – підкреслив Олександр Кубраков, Голова Укравтодора.

Міст був побудований у 1962 році, раніше ремонтувався винятково в рамках експлуатаційного утримання. До реконструкції мостове полотно було повністю непрацездатним, а залізобетонна прогонова будова, металева ферма та опорні частини – лише обмежено працездатні.

Руйнація мосту в селі Климентове спричинила б необхідність об’їзду по дорогах місцевого значення, які на сьогодні втратили несучу спроможність, збільшення транспортного навантаження на них призведе до їх повної руйнації.

«Сумська область - серед кількох областей, де я ще не встиг побувати за час роботи в Укравтодорі. На пам’яті служби автомобільних доріг очільники Укравтодору не приїжджали в область щонайменше 15 років. Що ж, виправляємося» – коментує Олександр Кубраков.

В цьому році - Сумська область - у числі областей-лідерів за кількістю кілометрів, які плануємо відремонтувати -187,6 км. Середній показник виконання планів на об’єктах – 70-80%.

Ключовий об’єкт Великого будівництва у Сумській області – дорога Н-07, яка з’єднає Суми з Києвом. В 2020 буде відремонтовано 75 км дороги.

Для порівняння - за останні 10 років сумарно в області було відремонтовано 149,6 км доріг, на 40 км менше ніж буде відновлено в рамках Програми Президента «Велике будівництво».

За матеріалами Укравтодор