Дорожній проєкт європейського рівня: завершено будівництво першої черги обходу м. Полтава

Перша черга Обходу Полтави - це 5,5 км сучасного хайвею, 400-метрова залізобетонна естакада, 518-метрова металева естакада висотою 30 метрів, кільцева транспортна розв’язка, три шляхопроводи, а також дворівнева транспортна розв’язка європейського рівня. Нова дорога сполучатиме автомобільні дороги М-03 Київ - Харків - Довжанський та М-22 Полтава - Олександрія та допоможе розвантажити місто від транзитного транспорту, який рухається в сторону Кременчука.

Подивитися, де знаходиться обхід на мапі: https://bit.ly/3eXpaKj

«Я вдячний усім, хто долучився до будівництва цього об’єкту. В сучасній історії України – 520-метрова естакада – це дійсно вражає, та я впевнений, що у рамках Програми Президента «Велике будівництво» щорічно ми матимемо ще більше таких об’єктів.

Проєкт Укравтодору та Світового банку з відновлення траси М-03 розпочався в 2009 році. Проєкт, у рамках якого побудовано Першу чергу обходу Полтави, почався у 2012 році. Та тільки зараз усі проблемні питання вдалося розв’язати і підрядники змогли виконати величезні обсяги робіт вже у 2020 році» – підкреслив Олександр Кубраков, Голова Укравтодора.

завершено будівництво першої черги обходу м. Полтава

Будівництво першої черги обходу Полтави стало можливим у рамках другого проєкту співпраці України та Світового банку.

Його мета - створення сучасного європейського маршруту від Києва до Харкова, який би відповідав світовим нормам безпеки руху й принципам розвитку дорожнього господарства. Зокрема, йдеться будівництво сучасних об’їзних для перенаправлення транспортних потоків в обхід населених пунктів.

«Перша черга обходу Полтави є одним із взірцевих об’єктів нашої компаніі. Це складний лінійний об’єкт із великою кількістю унікальних для України інженерних споруд, на якому нам вдалося втілити передовий досвід будівництва аналогічних проєктів в інших країнах» – коментує Емре Караахметоглу, представник групи компаній ONUR в Україні.

У рамках співпраці зі Світовим банком, окрім першої черги обходу Полтави, на дорозі М-03 побудовано ще дві сучасні об’їзні: с. Покровська Багачка (ділянка км 220+782 — км 228+000), с. Красногорівка (ділянка км 275+000 — км 282+000). Також у 2020 році планується завершення реконструкції обходу м. Лубни (ділянка км 197+000 — км 210+000).

Нагадаємо, що всього за амбітним планом Укравтодору в області буде відремонтовано та побудовано 235 км доріг державного значення.

За матеріалами Укравтодор