Стартував капремонт дороги М-18 у Запорізькій області: 10 років гарантії

На Запоріжжі розпочато капітальний ремонту ділянки автомобільної дороги М-18 Харків - Сімферополь - Алушта - Ялта. Всього в рамках Програми Президента «Велике будівництво» у Запорізькій області планується відремонтувати 122,9 км дороги М-18.

На сьогодні, на ділянці автодороги М-18, км 266+300 – км 276+600, ведуться роботи з фрезерування. Наразі, вже відфрезеровано 1,5 км існуючого непридатного для подальшої експлуатації дорожнього покриття на ділянці від повороту на с. Гнаровське через с. Михайлівка в напрямку м. Запоріжжя.

В рамках капітального ремонту буде виконано:

  • Посилення основи дорожнього одягу;
  • Влаштування вирівнюючого шару покриття;
  • Влаштування верхнього шару покриття;
  • Влаштування примикань та з'їздів;
  • Влаштування узбіч;
  • Укріплення укосів та узбіч;
  • Організація дорожнього руху (влаштування металевого бар’єрного огородження, встановлення знаків дорожнього руху, влаштування зупинкових комплексів);
  • Ремонт штучних споруд (водопропускні труби).

Виконання робіт з капітального ремонту зазначеної ділянки дорогу дозволить попередити руйнування основного шару покриття та його водонепроникнення на строк більший 10 років та підвищити жорсткість покриття.

Роботи з поточного середнього ремонту виконує підрядне підприємство ТОВ «ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ».

Стартував капремонт дороги М-18 у Запорізькій області: 10 років гарантії

Ремонтні роботи виконуються з частковим обмеженням руху автотранспорту.
У зв’язку з цим, Служба автомобільних доріг у Запорізькій області просить учасників дорожнього руху з розумінням поставитися до тимчасових незручностей і бути уважними та неухильно виконувати вимоги дорожніх знаків щодо обмеження руху на ділянках проведення ремонтних робіт.

Довідково

Автомобільна дорога М-18 Харків - Сімферополь - Алушта - Ялта є міжнародною автодорогою державного значення. Саме ця дорога має великий вплив на розвиток виробництва та сільського господарства Запорізької області, забезпечує транзитний рух вантажних та легкових автомобілів з прилеглих областей та проходить через населені пункти м. Запоріжжя, м. Василівка, м. Мелітополь, які не мають обхідних доріг.

За матеріалами Укравтодор