На Чернігівщині вдосконалюють систему дорожньої безпеки

У 2020 році на дорогах Чернігівської області планується встановити 18 демпферних систем. Це важливі елементи дорожньої інфраструктури, які поглинають енергію удару при лобовому зіткненні чи бічному наїзді та дозволяють зберегти життя як водія, так і пасажирів.

Що таке демпферна система і як вона працює?

Демпферна система - амортизаційний пристрій. Під час лобового зіткнення демпферна система поглинає енергію удару шляхом поступової деформації внутрішніх елементів, які приводять в дію зовнішні балки, складаючи їх телескопічно. Найголовніше - демпфер не прошиває машину наскрізь. Можливість травмування водія та пасажирів під час зіткнення зводиться до мінімуму. При бічних наїздах система функціонує, як стандартне дорожнє бар’єрне огородження.

Де встановлюємо?

У 2020 році для підвищення безпеки дорожнього руху у Чернігівській області буде встановлено 14 демпферів на трасі М-01 Київ-Чернігів - Нові Яриловичі та 4 на дорозі Н-27 Чернігів - Мена - Сосниця - Грем’яч.

Чернігівська область - одна із перших в Україні де почали застосовувати демпферні відбійники. Подібні амортизаційні пристрої є також у Вінницькій та Одеській областях.

Нагадаємо, що першу демпферну систему у Чернігівській області було встановлено у грудні 2018 року на південному під’їзді до Чернігова на трасі М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі. Навесні 2019-го вона пройшла перше випробування на практиці, зберігши життя.

За матеріалами Укравтодор