Обвал мосту на Дніпропетровщині: вжиті першочергові заходи

План першочергових заходів із забезпечення проїзду по автомобільній дорозі Н-23 Кропивницький - Кривий Ріг - Запоріжжя був затверджений на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації, яке відбулося на місці аварії мосту у с.Олексіївка.

Вчора, 20 травня 2020 року у с.Олексіївка Нікопольського району Дніпропетровської області відбулося руйнування секції мосту під час руху по ньому вантажного автомобіля.

В ніч на 21 травня на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації був розроблений та затверджений План першочергових заходів із забезпечення проїзду по автомобільній дорозі Н-23 Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя.

У роботі комісії взяли участь представники Управління експлуатації доріг Укравтодору, Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області, ДСНС, Нацполіції, прокуратури, райдержадміністрації.

За рішенням комісії було обстежено маршрут об'їзду. Зокрема, були визначені проблемні ділянки, на яких буде збільшено трафік на час ремонту мосту. Транспортно-експлуатаційні показники цих ділянок будуть покращені в межах коштів на утримання доріг балансоутримувача.

З обох сторін мосту встановлено огородження, інформаційні знаки на перетині основних доріг, що проходять через ділянку мосту із зазначенням схеми об’їзду аварійної ділянки.

На аварійній ділянці дороги забезпечено охорону правопорядку та перенесено пост поліції для унеможливлення проїзду транзитного транспорту через с. Олексіївка.

Розробляється схема ОДР для руху в об’їзд аварійної ділянки великовантажного та великогабаритного транспорту.

За матеріалами Укравтодор