На з’їзді з Запорізького мосту забетонували більше половини захваток

У Запоріжжі активно триває перший етап будівництва мостів через Дніпро, що включає побудову однієї гілки з Правобережжя до острова Хортиця.

На підході до мосту через Старий Дніпро, що з’єднує район Бабурка і острів, вже забетонували 3 захватки прогонової будови - тримальної конструкції мосту, і встановили плиту проїжджої частини.

На самому мосту продовжується ремонт підферменника - верхньої частини опори моста. Також там встановлюють тимчасові допоміжні конструкцій і проводять роботи з антикорозійного захисту. Крім цього на з’їзді з мосту вже залили бетоном більше половини захваток - 5 з 9-ти.

Працівники підрядної організації «Onur Taahhut», не збавляючи темп, працюють цілодобово.

До кінця 2020 року планується завершити будівництво і відкрити проїзд через р.Дніпро. Це дозволить водіям діставатися з Правобережжя Запоріжжя до острову Хортиця трьома смугами руху в одному напрямку, що суттєво розвантажить транспортний потік у місті.

Нагадаємо, що згідно контракту, весь проект мав бути завершений за 4 роки, але за планом відкрити рух по мостах вдасться на 2 роки раніше.

Запорізький міст - це магістраль безперервного руху довжиною понад 9 км, яка складається з шести транспортних розв’язок, у складі яких 27 штучних споруд, в тому числі два 2 позакласні мости з окремими спорудами під кожний напрямок руху. Його будівництво почалось 16 років тому, але так і не було закінчено. У 2020 році в рамках національної програми Президента «Велике будівництво» реконструкція мосту було відновлено.

За матеріалами Укравтодор