Підписано проєкт галузевої угоди на 2020-2022 роки

Укравтодор підписав проєкт Галузевої Угоди на 2020-2022 роки. У порівнянні з попередньою Галузевою Угодою на 2017–2019 роки удосконалено низку суттєвих положень. Нові зміни стосуються підвищення заробітної плати, соціальних гарантій і винагород для працівників дорожньої галузі, а також забезпечення охорони праці на роботах з підвищеною небезпекою. Основна мета змін - покращити соціальні умови дорожників, а також привести у відповідність до сучасних законодавчих норм окремі пункти розділів Угоди.

«На сьогодні команда Укравтодору, враховуючи інститути, служби, ДАК «Автомобільні дороги України», налічує близько 20 тисяч працівників. Це величезна відповідальність і є розуміння, що саме від цих людей залежить майбутнє дорожньої галузі. Тому важливо забезпечувати для них оптимальні умови праці» - зазначив Голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Очільник Укравтодору наголосив на тому, що формування заробітної плати у галузі в цілому також залежить від Галузевої угоди, адже підрядники часто використовують її як орієнтир. «За інформацією приватних компанії, що виконують дорожні роботи у галузі, заробітна платня має сезонність - 18-20 тисяч грн / місяць не в сезон і близько 20-30 тисяч / місяць у будівельний сезон. Державний сектор поступово вирівнюється із приватним за рівнем зарплат. Безумовно, це ознака оздоровлення дорожньої галузі та її росту» - коментує Олександр Кубраков.

Наразі проєкт Галузевої угоди на 2020-2022 роки знаходиться на реєстрації у Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

За матеріалами Укравтодор