В селі Олексіївка Нікопольського району Дніпропетровської області відбулося руйнування секції мосту під час руху по ньому вантажного автомобіля

Сьогодні, 20 травня 2020 року в селі Олексіївка Нікопольського району Дніпропетровської області відбулося руйнування секції мосту під час руху по ньому вантажного автомобіля.

Загиблих та постраждалих немає.

Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області отримала інформацію про обвал мосту о 10:20 від Національної поліції.

В селі Олексіївка Нікопольського району Дніпропетровської області відбулося руйнування секції мосту під час руху по ньому вантажного автомобіля

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій спільно з Службою доріг наразі визначає тимчасовий об’їзд і план заходів до відновлення споруди. До місця події виїхав Олег Федоренко, начальник Управління експлуатації доріг Укравтодору, який координуватиме міжвідомчу діяльність з подолання наслідків аварії.

«За даними Служби міст відносився до категорії “обмежено працездатних”, гірші лише “непрацездатні мости”. В Україні з усіх обстежених мостів 27% – обмежено працездатні. Всього країна налічує більше 16 000 тис штучних споруд (мостів, шляхопроводів).

Сьогодні під час пресконференції Президент Володимир Зеленський анонсував розроблену нами Національну програму відновлення мостів. Програма розрахована на 5 років та має охопити 1 385 штучних споруд на дорогах державного та місцевого значення.

Вже в цьому місяці ми плануємо розпочати втілення програми на перші 30 мостів. Звісно, що міст у Олексіївці має буде відновлено у першу чергу» – коментує Олександр Кубраков, Голова Укравтодору.

За вимогами ПДР заїзд на міст був дозволений лише транспортним засобам вагою менше 10 т. Обмеження швидкості – до 30 км / год. Наразі з’ясовується вага вантажівки, під час руху якої була зруйнована секція мосту.

Міст був побудований в 1955 році. Проходить через р. Чортомлик на трасі Н-23 Кропивницький - Запоріжжя. Довжина мосту 151,92 м. Складається з 9 залізобетонних опор та 8 металевих секцій. Власник споруди - Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області.

Згідно проведеного обстеження у 2017 році спеціалізованим підприємством ДП «УкрДПТІтрансбуд», штучна споруда перебуває в 4 експлуатаційному стані (обмежено працездатний) залишковий ресурс прогонових будов моста становить 12 років відповідно до наданого технічного звіту.

За матеріалами Укравтодор