Олександр Кубраков, Голова Укравтодору про оновлення доріг до КПП та хід Великого будівництва на Волині

Олександр Кубраков, Голова Укравтодору про оновлення доріг до КПП та хід Великого будівництва на Волині:

«Один з пріоритетів Укравтодору на 2021 рік - оновлення доріг до пропускних пунктів України. Це сприятиме росту експорту, транзиту, туризму.

Сьогодні разом із Президентом Володимиром Зеленським на Волині відвідали одну з таких доріг - М-07 Київ - Ковель - Ягодин (на Люблін). Оновлення траси здійснюється в межах Національної програми «Велике будівництво».

Траса веде до одного з найбільших в Україні пунктів пропуску на кордоні - «Ягодин», тому її ще називають «Варшавська траса». У цьому році в напрямку «Ягодина» була проведена реконструкція та розширення ділянки дорожнього полотна до першої категорії. У планах – щоб М-07, вся після Ковеля й до кордону, була першої категорії.

Розширення до першої категорії проводилося також на трасі Н-22 Київ - Рівне.

Крім того, повністю завершений обхід міста Луцька – ділянки дороги М-19, яка є одним з ключових об’єктів «Великого будівництва» у Рівненській, Тернопільській та Чернівецькій областях. У Волинській області на М-19 в цьому році вже відремонтували три штучні споруди – мости в селах Козин і Княгининок та шляхопровід у с.Прилуцьке.

Цьогоріч тут оновлюють не тільки міжнародні, національні та регіональні дороги, а й 67 км територіальних доріг. На 2021 рік залишилися територіальні автошляхи, зокрема дорога, що веде до Шацьких озер. Її також починають відновлювати в цьому році, а завершити планують у наступному.

Всього на Волині у цьому році оновлюємо 156 км доріг державного значення, з них майже 100 – мають верхній шар».

За матеріалами Укравтодор