На Львівщині Укравтодор відкрив першу дорогу програми Велике будівництво 2020

За амбітним планом Укравтодору в області буде відремонтовано та побудовано 242,8 км доріг державного значення.

«Відкриваємо у цьому році одну з перших доріг у рамках президентської програми Велике будівництво - Т-14-16 Львів - Пустомити - Меденичі. Якщо подивитися на інші області, де часто роками нічого не відбувалося, Львівська - позитивне виключення. Є роки, коли будувалися та ремонтувалося сумарно більше 100 км доріг. Однак ми бачимо, що цього недостатньо. У 2020 році ми піднімаємо планку вище та за амбітним планом оновимо майже 250 км. У найближчі роки нас чекає дійсно багато роботи» - розповідає Голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Дороги, де ведуться ремонтні роботи

  • Т-14–16 Львів - Пустомити - Меденичі - завершено капітальний ремонт

Дорога протяжністю 47,5 км є найкоротшим шляхом до курортного міста Трускавець та селища Східниця, а також сполучає м. Львів з Пустомитівським, Миколаївським і Дрогобицьким районами.

Упродовж весняних місяців 2020 року відновлено 8,4 км шляху на ділянці с. Колодруби - смт. Меденичі та два мостові переходи у с. Колодруби.

Відремонтована дорога є альтернативою більш завантаженої М-06 Київ - Чоп і дозволяє розвантажити міжнародну трасу на 35?%.

  • Т-14–02 Східниця - Пісочна

Ця дорога на сьогодні вже заасфальтована у нижньому шарі від пересічення з дорогою Т–14–18 Нижанковичі - Самбір - Дрогобич - Стрий до с. Пісочна та у верхньому шарі до смт. Меденичі. Крім цього, нещодавно розпочали ремонт Східницького перевалу. Наразі розпушується старе дорожнє покриття для подальшого влаштування нового дорожнього одягу. За амбітним планом планується відновити 39 км дорожнього покриття.

Також голошено тендерні закупівлі на будівництво 3,8 км зазначеної автомобільної дороги з влаштуванням двох кільцевих транспортних розв’язок в обхід карстових проваль. Нова ділянка стане об’їздною дорогою міста Трускавець.

  • Н-13 Львів - Самбір - Ужгород

Загальна довжина в межах Львівщини складає 144,8 км. Дорога поєднує м. Львів із Городоцьким, Самбірським, Старосамбірським і Турківським адміністративними районами та веде до Закарпатської області.

Цього року ремонтні роботи ведуться на ділянці Ставчани - Самбір. На сьогодні вже влаштовано тротуари в межах населених пунктів та 8 км тріщино-перериваючого шару асфальтобетонного покриття. На мостовому переході у с. Ставчани, завершуються ремонтні роботи. Після чого підрядник розпочне асфальтування вказаної ділянки дороги та ремонту штучних споруд.

  • Т-14–25 Миколаїв - Городок - Жовква - Кам’янка-Бузька - Бібрка

Дорога стане другим великим кільцем навколо Львова, що дозволить розвантажити існуючу об’їзну дорогу та вуличну мережу міста Львова. На сьогодні активно ведуться ремонтні роботи у Миколаївському та Городоцькому районах.

На даний у нижньому шарі асфальтобетону ділянки між селами Велика Горожанка та Вербіж, у верхньому - від н.п.Крижова в сторону с. Зашковичі.

  • Н-13 Львів - Самбір - Ужгород

Розпочались роботи з влаштування кільцевої транспортної розв’язки на пересіченні з дорогою Крім цього, оголошено закупівлю послуг на капітальний ремонт зазначеної дороги на ділянці Городок - Повітно.

Планується цього року з’єднати відремонтованою дорогою три міжнародні траси М-06 Київ - Чоп, М-11 Львів - Шегині та М-10 Львів - Краковець.

  • Т-14–15 Мостиська - Самбір - Борислав

Дорога ремонтується на ділянці Самбір - Борислав, протяжністю 31 км. На сьогодні вже влаштовано нижній шар асфальтобетонного дорожнього покриття з попереднім посиленням основи в межах Дрогобицького району. Наразі ремонтні роботи проводимо у Самбірському районі на ділянці Лукавиця - Самбір.

Підготовлено тендерну документацію на оголошення закупівлі послуг з реконструкції дороги на ділянці Жовква - Кам’янка - Бузька.

  • М-06 Київ - Чоп

У 2020 році планується завершити роботи з влаштування верхнього шару асфальтобетонного дорожнього покриття на автомобільній дорозі М-06 Київ - Чоп на ділянці Сколе - Козьова.

Крім цього, завершені тендерні процедури на влаштування додаткової смуги руху на автомобільній дорозі М-06 Київ - Чоп на ділянці між населеними пунктами Зубра - Пасіки Зубрицькі. Тобто продовжується розширення кільцевої дороги міста Львова. Підготовчі роботи розпочнуться вже найближчим часом.

  • Н-09 Мукачево - Рахів - Богородчани - Івано-Франківськ - Рогатин - Бібрка - Львів

Цього року буде завершено поточний середній ремонт на автомобільній дорозі, яка з’єднує Львівську область з Івано-Франківською, Н-09 Мукачево - Рахів - Богородчани - Івано-Франківськ - Рогатин - Бібрка - Львів, поблизу населених пунктів Давидів та Нові Стрілища.

  • Р-15 Ковель - Володимир-Волинський - Червоноград - Жовква

Дорога веде до Волинської області. Цього року буде відремонтовано зазначену дорогу на ділянці Червоноград - Жовква протяжністю 23 км.

  • Проєкт «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні»

У рамках реалізації Контракту «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні» заплановано відремонтувати 131 км доріг.

Старт ремонтно-будівельних робіт в рамках цього проєкту розпочнеться на автомобільній дорозі Т-14–20 Яворів - Грушів.

Ремонт доріг за кошти польського кредиту на умовах взаємодопомоги планується на автомобільних дорогах:

    • Т-14–04 Червоноград - Рава-Руська;
    • Т-14–18 Нижанковичі - Самбір - Дрогобич - Стрий;
    • Т-14–03 Грушів - Немирів;
    • Т-14–01 КПП «Смільниця» - Старий Самбір.

Станом на сьогодні завершуються роботи з розроблення проєктної документації.

  • О141003 Мостиська - Краковець

Служба автомобільних доріг у Львівській області виступає замовником робіт з поточного середнього ремонту автомобільної дороги місцевого значення О141003 Мостиська - Краковець, загальна протяжність якої становить 19,1 км. Ремонтні роботи розпочнуться вже влітку цього року. Дорогу ремонтуватимуть у рамках реалізації транскордонного проєкту «Доступне українсько-польське прикордоння: спільні дії щодо модернізації дорожньої інфраструктури».

За матеріалами Укравтодор

На Львівщині Укравтодор відкрив першу дорогу програми Велике будівництво 2020