Голова Укравтодору Олександр Кубраков проінспектував дороги Рівненської області

Голова Укравтодор Олександр Кубраков про інспектування доріг Рівненської області:

"З усіх об’єктів «Великого будівництва» найбільше вражає будівництво нових доріг - бачиш поле, ліс, і крізь нього проривається майбутня дорога. За інформацією Служба автомобільних доріг у Рівненській області завершення першої черги будівництва планується у 2021 році.

Перша черга Північної об’їзної включає 6 км ділянки дороги від Н-25 Городище - Рівне - Старокостянтинів км 146+630 до Т-18-32 /Н-22/ - Ходоси - Кустин - /Н-25/ км 8+426. Будівництво нової дороги включає спорудження двох штучних споруд – естакади через яр та шляхопроводу через залізницю.

Після завершення робіт з будівництва 6 км нової дороги планується реконструкція наступної 4-кілометрової ділянки від села Хотин до Рівнеазоту та ремонт дороги від Рівнеазоту до траси Н-22. Ця ділянка належить підприємству, працюємо над тим щоб до 2020 завершилася їх передача на баланс Укравтодору. Паралельно розробляємо проєктно-кошторисну документацію для реконструкції 4-км маршруту.

Північна об’їзна дасть можливість звільнити Рівне від транзитного транспорту, що прямує по трасі М-06 з Житомира та Києва та трасі Н-25 у напрямку з м. Сарни та від Республіки Білорусь у напрямку Луцька та КПП Устилуг - по трасі Н-22.

Ключові об’єкти:

  • Будівництво першої черги північної об’їзної міста Рівне – 6 км.
  • На дорозі Н-25 Городище - Рівне - Старокостянтинів планується відремонтувати 79,7 кілометрів. Наразі ремонт триває на двох ділянках протяжністю 23 кілометри. Ще по десятку об’єктів тривають тендерні процедури та розробка проектно-кошторисної документації.
  • На автомобільній дорозі М-19 Доманове - Ковель - Чернівці - Тереблече буде відремонтовано ділянку у 5 км.
  • На дорозі Н-02 /М-06/ - Кременець - Біла Церква - Ржищів - Канів - Софіївка буде відремонтовано 8 км.

Більшість об’єктів «Великого будівництва» у Рівненщині - це капітальний ремонт, нове будівництво та реконструкція. За амбітним планом в 2020 буде оновлено 98,7 км доріг державного значення, ще 73,5 км - місцевих доріг. В сумі за рік область отримає 170,4 км доріг загального користування".

За матеріалами Укравтодор